ويروس موبايل چگونه كار مي كند؟
ويروس موبايل چگونه كار مي كند؟

ويروسهاي تلفن همراه چطور كار ميكنند؟
ويروس هاي تلفن همراه هم مانند ويروسهاي كامپيوتر يك برنامه اجرا شدني است وبه سيستم هدف نفوذ كرده و آلوده كرده و گسترش پيدا ميكند
ويروس تلفن همراه همانند ويروسهاي كامپيوتري يك برنامه قابل اجرا است كه سيستم هدف را آلوده كرده و خود را در سيستمهاي ديگر گسترش ميدهد.
در حال حاضر احتمال آلوده شدن انواع گوشي ها به ويروس پايين بوده و در صورت آلوده شدن نيز احتمال خرابكاري آنها در سيستم گوشي بسيار كم است اما در آينده نزديك ويروس هاي تلفن همراه نيز همانند ويروس هاي كامپيوتري دردسرساز خواهند شد .
اولين ويروس تلفن همراه در سال ۲۰۰۴ به نام كابير.اِي (Cabir.A) طراحي شد. هدف اين ويروس تلفنهاي بلوتوثدار بود ولي هيچ فعاليت مخربي از خود نشان نميداد و فقط براي آزمايش هاي اوليه در سيستم عامل تلفن همراه نوشته و ساخته شد. در اينجا به كاركرد اين ويروسها و راههاي مقابله با آنها اشاره ميكنيم.
به همان صورت كه ويروسهاي كامپيوتري توسط شبكهها و اينترنت و ايميل به سيستمهاي ديگر سرايت ميكنند، ويروسهاي تلفن همراه نيز از طريق ارسال فايلهاي مختلف همچنين توسط بلوتوث و ام.ام.اس ؛ به موبايل هاي ديگر سرايت ميكنند. در حال حاضر متداولترين نوع آلوده شدن به اين ويروسها از طريق اتصال تلفن به كامپيوتر و اينترنت ميباشد.
يكي از دلايل شايع نبودن ويروسهاي موبايل به اندازه ويروسهاي كامپيوتر تعدد انواع مختلف سيستم عاملهاي موبايلها ميباشد ولي در حال حاضر هدف اصلي بيشتر ويروسهاي تلفن همراه سيستم عامل سيمبين Symbian ) ) است.
اين ويروسها معمولاً در قالب نرم افزارها بازي و فيلم و .. خود را ظاهر ميكنند. يكي ديگر از راههاي نفوذ اين ويروس ها دريافت اين ويروسها در قالب پيامكهايي با نامهاي افراد داخل مخاطبان تلفن است و يا با موضوعهايي كه قبلاً از دوستان دريافت كردهاند.تنها باز كردن اين پيامكها و فايلها به آلوده شدن تلفن شما نميانجامد. اجراي برنامه نصب اين برنامهها براي فعال شدن ويروس ضروري است. اين هم يكي ديگر از دلايل شايع نبودن اين ويروسها است.
تلفنهايي كه تنها تماس برقرار و دريافت ميكنند در معرض اين ويروسها نيستند و تنها تلفنهاي داراي بلوتوث هدف اين ويروسها قرار دارند.

اين ويروسها به سه طريق به سيستمهاي ديگر نفوذ ميكنند و خود را منتشر ميكنند:
- برنامههاي دريافتي از اينترنت : تلفنهاي همراه يا خود توانايي اتصال به اينترنت را دارند و يا با اتصال به كامپيوتر ميتوانند به اينترنت متصل شوند. اين همان طريقي است كه ويروسها كامپيوترهاي شخصي را نيز آلوده ميكنند؛ با ارسال فايل به صورت زنگ تلفن يا بازي و برنامههايي از اين قبيل.
- اتصال بلوتوث : وقتي بلوتوث تلفن همراه روشن است با توجه به اينكه براي تمامي تلفن هاي همراه قابل مشاهده ميباشد بهترين فرصت براي نفوذ برنامه ويروس به داخل گوشي است .
- ام.ام.اس (پيامهاي چند رسانهاي) : همانند ويروسهاي كامپيوتري كه از طريق ايميل خود را منتشر ميكنند، ويروسهاي تلفن همراه نيز خود را در قالب يك ام.ام.اس ارسال ميكنند. با باز كردن اين پيامها و نصب برنامههاي آلوده ويروس فعال شده و با نفوذ به شماره تلفنها خود را ارسال ميكند.
طريقه ضربه زدن اكثر اين ويروسها ساده است.
اولين ويروسهاي تلفن همراه تنها يك برنامه بود كه هدفش ارسال به تلفنهاي ديگر بود. ويروسهاي كنوني خسارات قابل توجهي ميتوانند وارد كنند.
آنها با ارسال كردن خود به صورت ام.ام.اس به تمام شمارههاي داخل تلفن، هزينه بسيار زيادي را به صاحبان اين تلفنها تحميل مينمايند. اگر خيلي بدشانس باشيد و تلفن شما به ويروسهاي مخربي مثل Locknut.B و Fontal. A آلوده شود، تمام برنامههاي تلفنتان مختل خواهد شد.
منبع : لوازم جانبي موبايل فاربو
برچسب: موبايل،